Materialer

FINÉR

Vores køkkener er lavet efter traditionelle principper og vores finér er nøje udvalgt af vores snedkere i samråd med os på tegnestuen ud fra kundens ønsker. Vi arbejder både med kvartskåret finér og planskåret finér med gennemgående åretegning. Finer er tynde skiver træ der er skåret, skrællet eller savet ud af træstammer.

Det er typisk 0.5-0.7mm i tykkelse, men man kan få visse træsorter op i 1.5mm tykkelse.
Man bruger oftest finer i forbindelse med MDF, spånplade eller krydsfiner som kernemateriale.

Der er flere grunde til at vælge finer frem for massivt træ. Oftest bliver det fremhævet at det er billigere at bruge finer frem for massivt træ. Det er også langt hen ad vejen korrekt, men der er andre fordele ved at bruge finer. Fordi træ er et levende materiale, vil man oftest se at massive træplader arbejder i forhold til luftfugtighed og temperatur. Hvis man bruger finer, undgår man de fleste af disse spændinger i træet. En anden men også meget vigtig årsag til at man bruger finer, er at man reducerer vægten i forhold til massivt træ.

I modsætning til massive træplader, hvor man limer smalle stave sammen, har man mulighed for at sammensætte finer i bredde blade/ark. På denne måde får man en mere ensartet struktur på de plader/emner man finerer.

FORSKELLEN PÅ KVARTSKÅRET OG PLANSKÅRET FINÉR

Man bruger tit udtrykket ”Kvartskåret finer” og ”Planskåret finer”. Forskellen er den måde som man har skåret fineren på. Kvartskåret finer er skåret vinkelret på årestrukturen i træstammen. Åretegningen vil derfor være meget ensartet og fineren vil fremstå med en meget lineær streg.

Planskåret finer er skåret parallel med tværsnittet i træstammen. Åretegningen vil derfor oftest fremstå med en tydelig kegletegning, og strukturen kan variere meget op igennem fineren. Nedenfor ses hvordan fineren skæres.

Materialer - Finér

SKUFFER

Alle skuffer laves efter gamle principper i enten fingertappet eller dyrvlet og kan fås i Ahorn, Eg og Valnød. Man kan vælge et naturudtryk med meget spil og knaster og enten lakeret eller olieret. Så kan man vælge et meget ensartet udtryk med få åretegninger og knaster enten lakeret eller olieret. Hertil kommer alt i bestikindsatser, som kan dække selv den mest kræsne kundes behov.

BORDPLADER – MARMOR/NATURSTEN

Marmor er det helt hotte og sammen med vores snedkerkøkkener, går det rigtig godt, hånd i hånd.

HUSK!

Er der en ønsket farve, som ikke er vist her, så kontakt os. Har vi ikke farven hjemme, skaffer vi den gerne, hvis muligt.

Kig gerne forbi og se pladerne i store størrelser med egne øjne. Det er også muligt at få en prøve tilsendt (porto og pakke er for egen regning).